Sieraden & onderhoud

De minimalistiche sieraden van Zennsi Jewelry zijn 100% Waterproof! Je kunt ze gerust omhouden bij het douchen, zwemmen, sporten etc.
Dit is te danken aan de materialen waarmee de sieraden worden gemaakt. 14k Gold Filled, Sterling Silver en Stainless Steel.

14k Gold Filled

Wat is Gold Filled nou eigenlijk?
Kort gezegd heeft het dezelfde voordelen en levensduur als massief goud, alleen met een ander prijskaartje!
- Vervaagt niet
- Verkleurt niet
- 100% allergievrij
- Je kunt er mee douchen en zwemmen
Gold Filled is een dikke laag 14 Karaat goud dat gebonden is aan een ander metaal. Het is niet te vergelijken met Gold plated waarbij een dun laagje goud over het metaal wordt gespoten. Deze vervaagd heel snel.
Bij Zennsi Jewelry is er voor gekozen om 14k Gold Filled te verwerken in de oorbellen. Dit omdat zij het meest worden blootgesteld aan o.a. shampoo's, parfums en huidzuren.

Als je oorbellen besteld bij Zennsi Jewelry wordt er een alcoholdoekje meegeleverd om de oorbellen mee schoon te maken alvorens je ze gaat dragen. Let op; reinig alleen het stukje wat in je oor gaat om schade aan de materialen te voorkomen.

Vind hierde instructies hoe je de oorringen van Zennsi Jewelry gemakkelijk in doet.

Hoe onderhoud ik mijn 14k Gold Filled sieraden?
- Vermijd contact met chemische stoffen (denk aan parfum, zonnebrand)
- Afnemen met een beetje warm water en met een schone zachte doek opwrijven
That's it !


Stainless Steel

Stainless Steel, ook wel roestvrij staal of RVS is erg sterk en gaat erg lang mee.
- Verkleurt niet
- Geeft niet af op de huid
- 100% allergievrij
- Je kunt er mee douchen

Hoe onderhoud ik mijn Stainless Steel sieraden?

- Aangeraden wordt er niet mee te zwemmen dit kán het materiaal aantasten
- Vermijd contact met chemische stoffen (denk aan parfum, zonnebrand)
- De ph-waarde van de huid kán het materiaal aantasten (dit is per persoon verschillend)
- Afnemen met een beetje warm water en met een schone zachte doek opwrijven
That's it !


Edelstenen
De edelstenen van Zennsi Jewelry zijn zo geselecteerd dat ze tegen water en zonlicht kunnen en niet verkleuren. Een edelsteen is een natuurproduct. Elk steentje is uniek in zijn soort van kleur en vorm, wat betekend dat geen één edelsteentje hetzelfde is. Houd er rekening mee dat de kleur en vorm van de edelsteen kan afwijken van de getoonde afbeeldingen op de website. De edelstenen worden altijd nauwkeurig uitgezocht en gematched.


'Reinigen' en 'Opladen' Edelstenen
Bij edelstenen is het onderhoud een ander verhaal.
Om de werking van de edelstenen te versterken dien je de edelstenen regelmatig te 'reinigen' en 'op te laden'. (mocht je dit willen uiteraard) Er zijn veel manieren om dit te doen, op internet is hier veel over te vinden.
Edelstenen nemen door het dragen van alles op uit de omgeving, zoals negatieve energie en straling. De edelstenen dienen te worden 'ontladen' en weer opnieuw worden 'opgeladen' om de werking te herstellen.
Één van reinigingsmethodes is de edelsteen (het sieraad) een nachtje in de aarde te leggen.
De volgende dag kan je de edelsteen/het sieraad opladen door het de gehele dag in het zonlicht te leggen óf in het maanlicht. De zon en de maan zijn krachtige 'oplaadbronnen' die de werking van de edelstenen weer versterken.
Ook zijn de edelstenen te reinigen door middel van het Palo Santo ritueel. Het stokje steek je aan. De rook die hierbij vrijkomt werkt zeer reinigend. De Palo Santo is te koop in de webshop. Klik hier

Advies is om de sieraden met edelstenen, die net in je bezit zijn gekomen, eerst te reinigen en op te laden alvorens je ze gaat dragen.
Zo maak je ze helemaal eigen!

Na verloop van tijd kunnen de edelsteenkralen aan de binnenzijde vies worden doordat zich daar vuil ophoopt. Dit kan worden schoongemaak met dunne 'interdentale tandenragers'. Te koop bij iedere drogisterij. Door de rager voorzichtig langs het draad in het gaatje van de kraal te steken kan de binnenzijde worden schoongemaakt.